NATO üyesi Norveç'te skandal etkinlik

Norveç Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda Oslo’da skandal bir etkinlik yapıldı. Sözde "özgürlük forumunda" gelişen dünyanın liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin, Xi Jinping, Esad, Maduro, Reisi, Kim gibi devlet başkanlarının fotoğrafları çiğnendi. “Diktatörleri çiğne” etiketi ile paylaşımlar yapıldı. FETÖ elebaşının manevi oğlu firari Enes Kanter'in konuşmacı olduğu foruma görüntü yollayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise etkinlik için teşekkür etti.

ABD emperyalizmine karşı duran ülkelerin liderlerinin fotoğrafları ayaklar altına alındı. Skandal FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi oğlu firari Enes Kanter'in paylaşımı ile ifşa oldu.

Norveç'in başkenti Oslo yine bir skandala ev sahipliği yaptı. 2009’da kurulan Oslo Özgürlük Forum’u İnsan Hakları Derneği ile birlikte 2022 Forumu düzenledi. ABD, Batı ülkelerine toz kondurulmayan forumda gelişen dünyanın liderlerinin fotoğrafları yerlere serildi.

Forum katılımcıları yere serilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin, Xi Jinping, Esad, Maduro, Reisi, Kim gibi birçok devlet başkanın fotoğraflarını çiğnedi. Görüntüleri de #StepOnTyranny yani “Diktatörleri çiğne” etiketi ile sosyal medyada paylaştı.

O isimlerden biri de foruma konuşmacı olarak davet edilen ABD tarafından korunan FETÖ Firarasi, Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter idi. Sahneye üzerinde sözde Doğu Türkistan ve Ukrayna bayrağı olan ayakkabıları ile çıkan Kanter, Erdoğan'a "diktatör" dedi, Çin'i hedef aldı.

Foruma konuşmacıları arasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da vardı. 8 dakikalık videosunda Erdoğan ve birçok liderin ayaklar altına alındığı organizasyonu yapanlara teşekkür etti. Turuncu darbeyi devrim olarak tanımladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, " Son 30 yılda 3 devrim ve iki savaşla kendi haklarımızı savunduk.” dedi.

Norveç Dışişleri Bakanlığı himayesinde yapılan Oslo Özgürlük Forumu’nun sponsorları ise dikkat çekici. The Freedom Fund, Twitter, Amazon gibi kuruluşlar etkinliğin ana sponsoruydu.

# abd # fetö # Ukrayna # erdoğan # Putin # cumhurbaşkanı # esad # oldu # reisi # Devlet # norveç # recep tayyip erdoğan # Oslo # maduro # son # Xi Jinping # Enes Kanter # Kuleba # fettullah gülen