"Bir gece ansızın tepelerine ineriz"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyi için hazırlıkları yapılan operasyon için en sıcak mesajı Azerbaycan dönüşünde verdi. "Bir gece ansızın tepelerine ineriz" dedi. Başta ABD olmak üzere harekat haberlerinden kaygılananlara "Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapmayız" diye seslendi. Yunanistan'da kurulan ABD üslerine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Söyledikleri şu: 'Rusya'ya karşı...' Yalan, dürüst değiller". ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. En kritik başlık PKK işgalinde olan Suriye'nin kuzeyine yapılacak harekattı.

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki PKK yapılanmasına izin verilemeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanına, operasyondan "endişe" duyduklarını kaydeden ABD'nin açıklamalarına karşı, Washington'un PKK, YPG, PYD'ye tırlarla silah gönderdiğini, eğitim verdiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı, "Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz." dedi.

- Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz" diyen Erdoğan, teröristlerin kökünün kazınacağını vurguladı.

Erdoğan, ABD'nin Yunanistan'daki üslerine de dikkat çekti. ABD kongresinde yaptığı konuşmaya tepki gösterdiği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'inde muhattabı olmadığını söyledi.

- 9 tane şu anda Amerika'nın Yunanistan'da üssü var. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor, bu üsler niye var? Söyledikleri şu: 'Rusya'ya karşı...' Yalan, dürüst değiller. Bütün bu olanlar karşısında bunların Türkiye'ye karşı takındıkları tavır ortada. Amerikan Kongresi'nde Türkiye'nin aleyhinde konuşma yapacaksın. Neymiş? Oradan alacağı alkışlar için. Kusura bakma. Bizim bunlarla yapacağımız bir şey yok. Bu denli silahlanma şu, bu, vesaire, bu süreci işletenlerle yapılacak bir şey yok. Yapacağımız tek şey var, bize dost olana dostuz ama bir defa şunu iyi bilsinler ki bize düşman nazarıyla bakanlara da biz gereğini yaparız.

İsveç ve Finlandiya ile yapılan NATO görüşmeleri soruldu Cumhurbaşkanı'na. Erdoğan görüşmelerin beklenen düzeyde olmadığını ifade etti.

- İsveç, Stockholm'ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor. Hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturuyor. Dürüst değiller, samimi değiller. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO'ya girmesine biz 'evet' diyemeyiz.
# abd # türkiye # rusya # yunanistan # erdoğan # pkk # Azerbaycan # suriye # cumhurbaşkanı # isveç # eğitim # nato # üs