PKK/HDP’li belediyelere atanan kayyumlara tepki gösterdiler

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye Başkanları Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. Torun, “Türkiye’de yeni bir merkez-yerel dengesinin kurulacağını vaat ediyoruz” dedi. CHP’nin bildirgesinde kayyumlara tepki de gösterildi.

CHP, 27-29 Mayıs tarihlerinde Van’da Belediye Başkanları Çalıştayı düzenledi. Çalıştayın ardından sonuç bildirgesi açıklandı.

Açıklamayı CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı.

CHP’li Torun HDP’li belediyelere kayyum getirilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

- Hukuksuz ve anti demokratik kayyum uygulamaları da değerlendirilmiştir. Milli iradenin, atanmış kayyumlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz.

CHP’li Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan soruşturmayı işaret etti. Hükümetin operasyonlarla belediyeler üzerinde baskı kurduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

- Torba yasalarla, kararnamelerle ve genelgelerle belediyelerimizin yetki ve gelirlerini ellerinden alan ve belediyelerimizin hakkı olan kaynakları kesen iktidar, bir taraftan da siyasi operasyon ve soruşturmalarla baskı kurmaktadır. Belediyelerimizin kaynaklarını engelleyenler, şu an oturdukları koltuklarda görev suçu işlemektedir.
# istanbul # chp # pkk # hdp # operasyon # milli # van # Başkan # belediye başkanı # belediye # Mayıs # kayyum # yerel yönetim # Seyit Torun