İmar geldi altyapı gelmedi

Adana’nın Merkez Seyhan İlçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde imar izni olmasına rağmen hizmet alamayan vatandaşlar Belediyeye tepki gösterdi. 12 bin 69 nolu sokakta, kanalizasyon alt yapısı olmadığı için foseptik çukuru açmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, sağlıkları için endişeli. Sokakta aydınlatma ve asfalt olmayışı da bölge sakinlerini mağdur ediyor.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’ne geçtiğimiz yıllarda imar gelmesine rağmen belirli noktalara hizmet gitmemesi, vatandaşı mağdur ediyor.

Akkapı Mahallesi 12069 no’lu Sokak sakinleri, bölgede kanalizasyon altyapısı olmadığı için foseptik çukurları açmak durumunda kaldı. Açılan çukurlardan özellikle sıcak havalarda yayılan koku, vatandaşın çilesi oldu.

Foseptik çukurları kokunun yanı sıra aynı zamanda bulaşıcı hastalık kaynağı. Bölgede haşere ve fare popülasyonu da artmış durumda. Vatandaş ise kendisinden çok evlerinin önünde oynamak isteyen çocukları için endişeli.

Kendi imkanlarıyla evinden kanalizasyon ana borusuna kadar boru çektiren Hüseyin Bakırkol’un, kot farkından dolayı bayramda borusu patladı. Alt yapı olsa böyle bir sorun yaşamayacaklarını belirten Bakırkol, Seyhan Belediyesi Başkan Akif Kemal Akay’a seslendi.

Bölgede aydınlatma ve elektrik altyapısı da bulunmuyor. Vatandaşlarsa kendi imkanlarıyla evlerine elektrik çekiyor.

Sokakta aydınlatma olmayışı vatandaşı tedirgin ediyor.

Sokakta asfalt olmayışı da özellikle kış aylarında vatandaşın ciddi mağduriyetler yaşamasına sebep oluyor.

Belediye’ye vergilerini ödeyip defalarca başvuru yapmalarına rağmen, hizmet alamadıklarını söyleyen vatandaşlar,duruma tepkili.

# oldu # vatandaş # Başkan # belediye