Yangın ile mücadele için kadro talebi

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınları için kritik uyarılarda bulundu. Aslan, ormanları korumak için kadro ihtiyacının elzem olduğunu vurguladı. Önleyici tedbirlerin alınmasına da dikkat çeken Aslan, "Önlemlere harcamadığımız parayı kat ve kat yangından sonra harcıyoruz" dedi. Sendika Genel Başkanı, mevsimlik geçici işlerin kadro meselesinde müjde beklediklerini de söyledi.

Orman yangınlarını önlemenin yolunun işçi olduğunu belirtti, mücadele için kadro çağrısı yaptı.

Ormanları korumak için canla başla çalıştıklarını ifade eden Settar Aslan, bunun için kadro ihtiyacı olduğunu söyledi. Aslan, şunları belirtti:

- Bir ekip 5+1 kişiden oluşuyor. En az bir ekibin 15.20 kişinin olması gerekir. Yer ekipleri güçlendirilmeli. 23 bin hektara bir ekip gidecek.



Aslan, önleyici tedbirlerin artırılmasına da işaret ederek şöyle konuştu:

- Önleyici tedbirlere harcamadığımız parayı kat ve kat yangından sonra harcıyoruz. Helikopter uçak yangın söndürmez. Yukarıdan şu atarak baskılarsınız. Olmadı gerekir ama tek başına söndüremez. Piyade girmeden temizlemezseniz yer ekipleri girmeden yangını söndüremezsiniz. Bunun haricinde daha önce bu yaz sezonunda ormanlara girişler yasaklansın.

Sendika Genel Başkanı, mevsimlik geçici işlerin kadro meselesinde müjde beklediklerini de söyledi.

# yangın # orman yangını # bin # kadro # yaz ayı # Öz Orman-İş Sendikası