İBB Polis okulu arazisini sattı mı?

Ulusal Kanal, imar yasağı olan “İstanbul Etiler Polis Okulu” arazisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satıldığına ilişkin iddiaları, Ekrem İmamoğlu'na sordu. İBB Başkanı'nın yanıtı ise, "Olabilir, şu anda yanıt vermeyeceğim." oldu. İmamoğlu, daha sonra katıldığı etkinlikte adaylık sinyali verdi.

2012 yılında riskli alan ilan edilerek kapatılan “Etiler Polis Okulu” arazisi, 2019 yılında çıkan kararla imara yasak hale gelmişti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin okul arazisini 208 Milyon Euro’ya sattığı iddia edildi.

Yapı ve Yapı isimli şirkete satıldığı iddia edilen arazide 2 hafta önce inşaat çalışmaları başladığı tespit edildi.

Ulusal Kanal, imara yasak hale getirilen arazinin satış iddialarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sordu. Net bir yanıt veremeyen İmamoğlu, “ Olabilir, şu anda yanıt vermeyeceğim” dedi

İddialara göre İBB, söz konusu araziyi Yapı ve Yapı şirketine 6 Aralık 2021’de sattı. Şirket, 208 milyon Euro karşılığında verilen arazi ödemesi için Vakıflar Bankası’ndan kredi kullandı.

TMMOB Mimarlar Odası ve Şehir Plancılar Odası, arazide imar planlarına karşı 6 Mayıs 2013 tarihinde dava açmıştı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 2019'da verdiği kararla dava konusu işlemi iptal etmiş ve bu karar geçen sene Danıştay 6’ncı Dairesi tarafından kesin olarak onanmıştı.

Öte yandan İBB Başkanı İmamoğlu, adaylık sinaylleri vermeye devam ediyor... İmamoğlu'nun İstanbul İstihdam Fuar ve Zirvesi’nde yaptığı açıklamalar, dikkat çekti. İmamoğlu, şöyle konuştu:

- Torpil, liyakat, adamcılık, kayırmacılık… Bütün bunlar, ülkeye duyulan güveni sarsan duygular. Bunu yok etmemiz lazım. Ben, bu vebali asla taşımayan bir yönetici olacağım. Türkiye'nin hangi beldesinde olursa olsun bu sorunu çözeceğim.
# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # polis # türkiye # istihdam # Ulusal # okul # Mayıs