PKK/YPG destekçisi milletvekiliyle ilişkilerin kesilmesi önerildi

Terör yandaşlarına ev sahipliği yapan İsveç'te muhalefet, PKK/YPG destekçisi milletvekiliyle ilişkilerin kesilmesini önerdi. Başbakan Mangdalena Andersson da teklifi ciddiye aldıklarını ve düşüneceklerini kaydetti.

İsveç'te muhalefet, hükümete terör tepkisi gösterdi. PKK/ YPG destekçisi milletvekiliyle ilişkileri kesin çağrısı yapıldı.

İsveç'te Hristiyan Demokratlar Partisi Genel Başkanı Ebba Busch, terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in ülkenin tüm güvenlik ve NATO politikasını rehin aldığını belirtti.

Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkında verilen gensoru önerisi, İsveç'in TV4 kanalında tartışıldı.

Siyasi parti liderlerinin katıldığı tartışma programında Hristiyan Demokratlar Partisi Genel Başkanı Ebba Busch, Sosyal Demokrat Parti Başkanı ve Başbakan Magdalena Andersson'a terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh ile ilişkilerini kesmeleri için öneri sundu.

Başbakan Mangdalena Andersson da teklifi memnuniyetle karşıladıklarını, ciddiye aldıklarını ve düşüneceklerini kaydetti.

Terör örgütü YPG/PKK destekçisi Kakabaveh devlet televizyonu SVT'ye 2 Haziran'da verdiği beyanatta, hükümete şantaj yaparak Türkiye ile NATO konusunda anlaşmamalarını istemişti.

# türkiye # pkk # YPG # terör # güvenlik # isveç # terör örgütü # nato # Partisi # Amineh Kakabaveh # Morgan Johansson