''Terör oluşumuna müsaade etmeyeceğiz ''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası operasyon ile ilgili konuştu. Son zamanlarda tacizlerin Tel Rifat ve Menbiç tarafından yoğunlaştığını söyleyen Akar, " Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Suriye'ye olası operasyon kapıda.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından arasında Ulusal Kanal'ın da arasında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde Suriye'nin kuzeyine olası operasyon vardı.

Akar, Türkiye'nin sınırlarını korumak için önlemlerini aldığına işaret etti:

- Biz ilkeli davranıyoruz. Hudutlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden sınırlarımızda herhangi bir şekilde bir oluşumu istemiyoruz. Nitekim 2016'dan itibaren başlandı ve terör koridorlarını parçaladık. Bundan sonra da orada herhangi bir oluşuma müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok.

Bakan, olası operasyon hedefinin Tel Rıfat ve Menbiç olacağına yönelik açıklamaları da değerlendirdi:

- Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği bize yönelik taciz, saldırı girişimleri bu iki bölgeden yoğunlaşmış durumda. Biz saldırı girişimlerine misliyle karşılık veriyoruz. Daha ötesi gerektiğinde de gerekeni yapmaya hazırız.

Operasyonun zamanlamasına yönelik soruya da Akar, “Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” yanıtını verdi.

# türkiye # hulusi akar # bakanlar kurulu # suriye # operasyon # terör # Milli Savunma Bakanlığı # Ulusal # menbic # savunma # egemenlik