Türkiye ve Suriye'nin hedefinde PKK var

Suriye topraklarını işgal eden ABD destekli terör örgütü PKK, hem Türkiye hem Suriye'nin hedefinde. Uzun süredir PKK ile çatışan Suriye lideri Esad, teröristlerden Tel Rıfat ve Menbiç'i boşaltmalarını istedi. Türkiye'nin olası Suriye operasyonunun da eli kulağında. Suriye'de PKK varlığının bitirilmesinin yolu da bölge ülkelerinin iş birliğinden geçiyor.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonun hedefinde Tel Rıfat ve Menbiç var. Gözler sınırda. Türk ordusu hazırlıklarını tamamlandı. Hedefte PKK'lılar var.

2011 yılında ABD tarafından toprakları işgal edilen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hem emperyalizme hem de PKK'ya karşı direniyor.

Topraklarını kurtarmak isteyen Esad, PKK'lılardan Tel Rıfat ve Menbiç'i boşaltmalarını istedi. Bir kaç görüşme yapıldı. PKK'lılar, Kandil'deki ele başlarını işaret etti. Görüşmelerin ardından sahada askeri hareketlilik yaşandı. Şam yönetimi Tel Rıfat ve Ayn İsa yakınlarına ciddi askeri sevkiyat yaptı. Suriye yeni değil, uzun süredir PKK'lılarla çatışıyor. Şam daha önce özerlik taleplerini reddetmiş, teröristler için "ABD'li hainler" ifadesini kullanmıştı.

YPG/PKK elebaşı "Mazlum Kobane" kod adlı Ferhat Abdi Şahin geçen aylarda Suriye Hükümeti'nin sözde Özerk Yönetimi tanıması gerektiğini söylemiş, ancak Şam'ın bunu kabullenmediğini açıklamıştı.

Şam yönetimi, Haseke'de terör örgütü ile çatışma halinde. PKK'lılar Suriye'de petrolün çoğunu ABD ile birlikte kontrol ediyor. Terör örgütü buradan kendisine gelir sağlıyor.

Özellikle Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK varlığı hakim. Suriye Ordusunun PKK'ya kapsamlı bir operasyon yapmasının önündeki en bük engel İdlib. Çünkü Suriye ordusunun büyük bir bölümü İdlib'te bulunan terör örgütü HTŞ ve El Nüsra'nın saldırı ihtimaline karşı, Halep ve Şam'ın güvenliği korumak için, bölgede tutuluyor.Eğer İdlib temizlenirse, Suriye'nin tek hedefi PKK olacak. Bunu daha önce Beşar Esad ve devlet yetkilileri dile getirmişti.

ABD'den ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden aldığı destekle ayakta kalan PKK, hem Türkiye'nin hem Suriye'nin hedefinde.

# abd # türkiye # pkk # suriye # operasyon # terör # terörle mücadele # türk # terör örgütü # esad # idlib # menbic # teröristler # şam