Zelenski'yi satan satana

Atlantik ittifakı Ukrayna cephesinde yenilince ABD, Fransa, Soros ve NATO, Kiev yönetimine sırtını döndü. Biden, Macron ve Soros'tan sonra NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de temel meselenin Ukrayna’nın Rusya’ya ne kadar toprak vereceği olduğunu söyledi.

Ukrayna’yı uçuruma iten Atlantik İttifakı, Kiev yönetimine sırtını çevirmeye başladı. Rusya kesin zafere ilerlerken ABD, Fransa, Soros ve NATO deyim yerindeyse Ukrayna’yı sattı.

Son açıklamayı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptı. Genel Sekreter temel mesele Ukrayna’nın ne kadar toprak vermeye hazır olduğudur” dedi.

NATO Genel Sekreteri açıklamasında şunları ifade etti:


- Bu savaş masada bitecek. Konu, barışın mümkün olup olmadığı değil. Asıl konu şu: Ukraynalılar, barış uğruna ne kadar toprak vermeye, bağımsızlıklarından ve özgürlüklerinden ne kadar taviz vermeye hazır?



Ukrayna Rusya’ya toprak versin fikrini ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron gündeme getirdi. Macron, Ukrayna’nın, Rusya ile barışmak için toprak vermesi gerektiğini ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden da “ Zelenski uyarıları görmezden geldi" diyerek Kiev yönetimini suçladı.

Ukrayna’ya sırt çeviren ABD, Fransa ve NATO açıklamalarına turuncu devrimlerin finansörü Soros da eklendi. Açık Toplum Vakfı'nın yönettiği “opendemocracy” internet sitesinde ‘ uluslararası toplumun Ukrayna Savaşı’ndan yorulduğu’ değerlendirmesi yapıldı. Ukrayna sahasından alınan verilere dayandırılan makalede, "Uluslararası toplum, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşından bıktı. Küresel toplum 'Ukrayna yorgunluğuna' sürükleniyor. Ukrayna'nın direnişi yavaş yavaş bir rahatsızlığa dönüşebilir. Ve Rusya buna güveniyor" ifadelerine yer verildi.

Atlantik kampının açıklamaları Kiev yönetiminde kaygı ve moral bozukluğuna neden oldu. Zelenski cephesi Biden ve Macron’un ifadesine açıklık getirmesini istedi.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # cumhurbaşkanı # oldu # nato # batı # Uluslararası # moskova # Atlantik # son # kiev # nazi # Zelenski