Türkiye ve Suriye'nin hedefinde PKK var

Suriye bir yandan İsrail diğer yandan da ABD destekli PKK ve yobaz terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Son günlerde Suriye'ye saldırılarını artıran İsrail , Şam yakınlarında birçok noktayı hedef aldı. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İsrail'in Suriye'deki teröristlerin çöküş aşamasında olduğu için saldırıları arttırdığını söyledi. Esad, Tel Aviv yönetimine karşı mücadeleye devam edeceklerini de vurguladı.

Suriye Devleti emperyalizm ile mücadelesini sürdürüyor. Suriye Ordusu, bir yandan İsrail diğer yandan da ABD destekli PKK/YPG ve DEAŞ ve HTŞ ve El Nusra gibi yobaz terör örgütlerine karşı savaşıyor.

Türkiye'nin olası operasyon hazırlığında olduğu Tel Rıfat ve Menbiç'i PKK'nın boşaltmasını isteyen Suriye, İsrail saldırılarıyla hedef alındı.

Şam yakınlarında birçok nokta İsrail tarafından vurulmak istendi. Tel Aviv yönetiminin artan saldırılarıyla ilgili Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'dan açıklama geldi. Esad saldırıların neden arttığını açıkladı:


- Bu saldırılar Suriye'yi taviz vermeye itmeyi amaçlayan girişimler. İsrail'in başlangıçtaki tüm müdahaleleri tamamen Suriye'deki teröristlerin çöküş aşaması ile ilgili. bizim için terörizm bir İsrail ordusudur. Ama Suriyeli kimliği veya başka kimlikleri vardır. Bu terörist geri çekilmeye başlayınca ve motivasyonu çökünce, İsrail'in müdahale ederek teröristlerin moralini yükseltmesi ve onları yeniden motive etmesi gerekiyordu. Yani şu anda “İsrail” tarafından yaşananlar bu çerçeveye içerisindedir.


İsrail ile normalleşme sürecine karşı olduklarını vurgulayan Suriye Lideri Esad, Tel Aviv yönetimine karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

- Biz İsrail ile ilişkilere karşıyız. “İsrail” ile ilişkiye karşıyız ve şu ana kadar aynı yerdeyiz, biz hiçbir operasyona katılmıyoruz. Filistin’i konuşmazsak tüm bu operasyonların Suriye davamıza zarar verdiğini düşünüyoruz. Suriye’ye gelince, işgal edilmiş bir toprak olan Golan olduğu sürece konumunu değiştirmeyecektir.



Suriye Ordusunun birçok noktada çatıştığı PKK aynı zamanda Türkiye'nin de hedefinde. Olası Suriye operasyonun hedefinde Tel Rıfat ve Menbiç var. Gözler sınırda. Türk ordusu hazırlıklarını tamamladı.

Topraklarını kurtarmak isteyen Esad, PKK'lılardan Tel Rıfat ve Menbiç'i boşaltmalarını istedi. Bir kaç görüşme yapıldı. PKK'lılar, Kandil'deki ele başlarını işaret etti. Görüşmelerin ardından sahada askeri hareketlilik yaşandı. Şam yönetimi Tel Rıfat ve Ayn İsa yakınlarına ciddi askeri sevkiyat yaptı.

ABD ve PKK'yı da operasyon paniği sardı. Hem ABD hem de PKK birlikte Türkiye sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Haseke'de ortak devriye atmaya başladı.

Türkiye ile Rusya sahada ortak devriyelerini sürdürürken, ABD-PKK ortaklığına karşı mücadele eden Suriye de özerklik taleplerine geçit vermiyor. YPG/PKK elebaşı "Mazlum Kobane" kod adlı Ferhat Abdi Şahin geçen aylarda Suriye Hükümeti'nin sözde Özerk Yönetimi tanıması gerektiğini söylemiş, ancak Şam bunu reddetmişti.

Suriye Ordusunun PKK'ya kapsamlı bir operasyon yapmasının önündeki en büyük engel ise İdlib. Çünkü Suriye ordusunun büyük bir bölümü İdlib'te bulunan terör örgütü HTŞ ve El Nüsra'nın saldırı ihtimaline karşı, Halep ve Şam'ın güvenliği korumak için, bölgede tutuluyor.Eğer İdlib temizlenirse, Suriye'nin tek hedefi PKK olacak. Bunu daha önce Beşar Esad ve devlet yetkilileri dile getirmişti. ABD'den ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden aldığı destekle ayakta kalan PKK, hem Türkiye'nin hem Suriye'nin hedefinde.

# abd # türkiye # rusya # pkk # terörist # suriye # israil # pyd # terör # cumhurbaşkanı # türk # esad