“Dokunulmazlığının kaldırılması gereken cezanın verilmesi gerekir”

Polise yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz’e bir tepki de Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan geldi. Yaşanan olaya müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Şentop, “Dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’e tepki gösterdi. Şentop, bir milletvekilinin polise yumruk atmasının kabul edilemeyeceğini belirtti:

-Bir milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Tamamen haddini bilmezliktir


Meclis Başkanı, milletvekillerinin dokunulmazlığının kapsamıyla ilgili konuştu. Şentop, kamuoyu önünde görevini yapmaya çalışan bir kamu görevlisine karşı bir harekette bulunmasının dokunulmazlık kapsamında olmaması gerektiğini söyledi:

- Milletvekillerinin bir dokunulmazlığı var, dokunulmazlık milletvekillerini şahsına tanınmış bir suç işleme, suçtan muaf olma özgürlüğü değildir. Dokunulmazlık; parlamento çalışmalarını, güvence altına almak için verilmiş olan bir imkandır, parlamento için verilmiş bir imkandır.


Şentop, bu kapsamda DBP’li Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğinin de altını çizdi:

- Parlamentonun burada dokunulmazlık kaldırma yetkisi vardır zaten mevzuatımıza göre de bu konularda tolerans gösterilmemesi gerekir kanaatimce. Böyle bir suç konusunda bence dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir.
# polis # erdoğan # diyarbakır # cumhurbaşkanı # tbmm # meclis # mustafa şentop # BDP