Vatan Partisi'nin ucuz enerji çözümü

Türkiye'de akaryakıt fiyatları gün geçtikçe yükseliyor. Peki Türkiye ucuz enerji kaynaklarına neden ulaşamıyor? Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, enerji ithalatının özel sektörün elinde olduğuna dikkat çekti. Ucuz akaryakıt için Rusya ve İran ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları peş peşe gelen zamlarla sürekli rekor kırıyor. Son zamlarla akaryakıtın Litresi 29 liraya yaklaştı.

Öte yandan Türkiye'nin cari açığı nisan ayında 2 milyar 737 milyar dolara yükseldi. Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden birini ise enerji oluşturuyor.

Peki Türkiye ucuz enerji kaynaklarına neden ulaşamıyor?

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu enerji ithalatının özel sektörün elinde olduğuna dikkat çekti:

- Rusya, dost olan ülkelere petrolü yüzde 33 ucuz sattı. Biz o petrolü rusyadan aldık ama ucuz mu aldık pahalı mı aldık tık yok. Özel sektör alıyor bir yerlerden Bma... Biz Başka nerden alabilirdik İran'dan. İrandan gram petrol almıyoruz, neden? Çünkü özel sektör rafinerilerimizi dolduruyor.

Topkurulu, enerji kaleminin bir diğer önemli maddesi doğal gazda uygulanan yanlış politikaların fiyatları arttırdığını söyledi:

- Martta en çok doğalgazı yüzde 44 ile Rusya 'dan almışız. Yüzde 11'le irandan almışız. yüzde 14'ünü ise Amerika'dan. Amerikaya bağımlı hale geliyoruz. Senin komşuların var burnunun dibinde katar var ondan ucuza alsana . Neden dünyanın öbür ucundan sıvı doğalgaz alıyoruz. O kadar paramız mı var?
# türkiye # rusya # amerika # iran # vatan partisi # ekonomi # petrol # son # Kamucu