TRT Balkan yayın hayatına başladı

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayın hayatına başladı. TRT Balkan, 7 ülkeye Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde yayın yapacak. TRT Balkan, bölgesel dilleri konuşan 30 milyonu aşkın kitleye hitap edecek.

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayın hayatına başladı. Ankara’da platformun tanıtımı yapıldı.

Ankara’da bir otelde yapılan tanıtım toplantısında Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuşma yaptı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da katılımcılara hitap etti.

Yeni dijital haber platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde yayın yapacak. TRT Balkan, 7 ülkeye ulaşacak.

TRT Balkan, bölgesel dilleri konuşan 30 milyonu aşkın kitleye hitap edecek.


- Balkanlar'da, medya rekabeti oldukça çetrefilli bir yapıda. Üstelik kara propaganda faaliyetlerinin belirgin şekilde hissedildiği, kanlı terör örgütü FETÖ gibi yapıların etki alanı oluşturmaya çalıştığı bir zemin söz konusu. Belli başlı medya kuruluşlarının yanlı haber ve içerik ürettiği, bölge halkını dezenformasyonla etki altında tutmaya çalıştığı bölgede, çok dilli bir dijital haber platformunu kurarak bu düzene itiraz ediyoruz.
# ankara # terör # trt # meclis # balkan