Çin Kültür ve Sanat Festivali başladı

"Çin Kültür ve Sanat Festivali" Çin kültürünü Ankara'ya taşıdı. Çin Ankara Büyükelçiliği, Ankara Mamak Belediyesi, Türkiye Çin Dostluk Vakfı, CRI Türk Katkıları ile düzenlenen festivalde. Sahnelenen gösteriler katılımcılara eşsiz anlar yaşattı.

Türkiye Çin dostluk korosu şarkıları seslendirdi, Geleneksl kıyafetler defilesi ile geçmişe yolculuk yapıldı. Nefes qigong okulu'nun Tai che ile Türkiye Wushu ve Kungfu Federasyonunun gösterileri nefessiz izlendi.

Ankara'da düzenlenen "Çin Kültür ve Sanat Festivali" ile Başkentliler Çin kültürü ile tanıştı.

Türkiye Çin dostluk Vakfi başkan yardımcısı Mehmet Ali Yaşar'ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği maslahatgüzarı Cheng weihua katılımcılara hitap etti.

Çin Ankara Büyükelçiliği, Ankara Mamak Belediyesi, Türkiye Çin Dostluk Vakfı, CRI Türk Katkıları ile düzenlenen festivalde katılımcılar eşsiz bir tecrübe yaşadı.

Ulusal Kanal'a konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği müsteşarı Cheng Weihua, Türk ve Çin halklarının kültürel yakınlaşmasının iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Gösterilerinin ardından Çinli ve Türk sanatçıların emeği olan eserlerin sergilendiği karma serginin açılışı yapıldı.

# ankara # türkiye # türk # Ulusal # mamak