Rusya'dan gıda ihracatı kararı

Rusya, Batı'nın yaptırımlarına karşı adımlarını sürdürüyor. Tarım Bakanı Dmitry Patrushev (Dimitri Patruşev), ülkenin “bu yıl 130 milyon tona ulaşabilecek” tahıl ürünlerinin yalnızca dost ülkelere ihraç edileceğini açıkladı.

Batının yaptırımları sonuçsuz kaldı. Rusya krizleri müttefikleriyle aşıyor.

Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, ülkenin “bu yıl 130 milyon tona ulaşabilecek” tahıl ürünlerinin yalnızca dost ülkelere ihraç edileceğini açıkladı.

Patrushev, bozuk tedarik zincirleri ve finansal hesaplamalardaki zorluklara da dikkat çekti. Rusya'nın en çok ihtiyacı olan ülkelere gıda sağlamak için bu engelleri aşması gerektiğini söyledi.

Rusya Tarım Bakanı, "Tarımsal ürünlerimiz dış pazarlarda olacak, ancak sadece bize dost olan, bizim için engel ve zorluk yaratmayan ülkelerde olacak" dedi.

Öte yandan Vladimir Putin geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu yıl rekor buğday hasadı ve tam buğday mahsulü beklediğini açıklamıştı.

Bazı ülkelerin kıtlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu da hatırlatan Rusya Devlet Başkanı, bu duruma “Batılı ülkelerin” neden olduğunu söylemişti.

# rusya # Putin # batı # buğday # Tarım # Gıda # tahıl