Batı Ukrayna'da çaresiz kaldı

Sahada tükenen Ukrayna ordusu Batı'dan istediği desteği bulamıyor. Son olarak Fransa Batı ülkelerinin, tank ve savaş uçakları dahil bazı silah türlerini vermeme konusunda anlaştığını söyledi. Devam eden operasyonla ilgili Rusya'dan da önemli bir açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun Rusya’nın başarılı olmasına imkan vermemek için tüm kaynaklarını kullanacağını belirtti.

Ukrayna ordusu sahada giderek tükeniyor. Üstelik Batı ülkeleri de Ukrayna'ya sırtını döndü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı ülkelerinin, Ukrayna’ya tank ve savaş uçakları dahil bazı silah türlerini vermeme konusunda anlaştığını söyledi.

Devam eden operasyonla ilgili Rusya'dan da önemli bir açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun Rusya’nın başarılı olmasına imkan vermemek için tüm kaynaklarını kullanacağını belirtti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahında 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşen NATO Savunma Bakanları Toplantısı değerlendirdi. Zaharova, NATO’nun başlıca hedefinin Rusya’nın Ukrayna’da başarılı olmasını engellemek olduğuna dikkat çekerek, “Bu hedefe ulaşmak için NATO ve üye ülkelerin mevcut tüm kaynaklarının kullanılacağı ortada” ifadelerini kullandı.

Zaharova, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda, "esasen Ukrayna’daki çatışmayı daha fazla tırmandırmaya yönelik adımların" görüşüldüğünü kaydetti.

Öte yandan Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin'den ise tanınmaya ilişkin kritik bir açıklama geldi. Puşilin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma sürecini resmi olarak başlattığını duyurduğunu belirtti.

# rusya # Ukrayna # suriye # cumhurbaşkanı # nato # Haziran