Çin'in ikinci uçak gemisi savaş yeteneklerini geliştirdi

Çin'in ikinci uçak gemisi Shandong, Aralık 2019'da hizmete girmesinden bu yana savaş yeteneklerini büyük ölçüde geliştirdi. Çin'in çift taşıyıcılar çağına girildiğine işaret edildi.

Çin'in ikinci uçak gemisi Shandong, Aralık 2019'da hizmete girmesinden bu yana savaş yeteneklerini büyük ölçüde geliştirdi.

Çin'in ilk yerli uçak gemisi olan Shandong (17. gövde), 2017'deki lansmanından bu yana yeniden takma ve deniz denemelerinin ardından 17 Aralık 2019'da Güney Çin'in Hainan Eyaleti Sanya'da Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Donanmasına teslim edildi ve hizmete girdi.

Çin'in çift taşıyıcılar çağına girildiği işaret edildi. 

Shandong gemisinin inşası Kasım 2013'te başladı. Nisan 2017'de Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning Eyaleti, Dalian Tersanesi'nde denize indirildi.

Askeri analistler, Shandong'un Çin'in ilk taşıyıcısı Liaoning'in deneyimlerine dayanarak inşa edildiğine inanıyor. Ancak Shandong sadece ilkinin bir kopyası değildir ve çok daha güçlüdür.

Konvansiyonel olarak güçlendirilmiş Shandong, optimize edilmiş bir üst yapı ve iç düzen ile inşa edildiğinden daha gelişmiş elektronik cihazlar ve kontrol ve komut sistemi ile donatılmıştır.

Çin, Shandong gemisinin inşası sırasında, jeneratör seti, entegre güç sistemi ve enerji- tasarruf ve emisyon azaltma cihazları.

Hizmete alındığından beri, Shandong taşıyıcısı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde savaş etkinliğini elde etmeye çalıştı. Uçağın kalkış ve inişinden, canlı ateş ve denizde ikmal tatbikatlarına ve çapraz alan manevralarına kadar, Shandong, Çin uçak gemilerinin kayıtlarını sürekli olarak yeniledi ve savaş yetenekleri önemli ölçüde gelişti. 

Çin, üçüncü uçak gemisi Fujian'ı Cuma günü Şanghay'da denize indirdi. Adını Fujian Eyaletinden alan taşıyıcı, tamamen Çin tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

Çin'in mancınık kullanan ilk yerli uçak gemisidir. 80.000 tondan fazla tam yük deplasmanına sahip olan taşıyıcı, elektromanyetik mancınıklar ve durdurma cihazları ile donatılmıştır.

# Çin Halk Cumhuriyeti # uçak gemisi # Şanghay # elektromanyetik