Eskişehir'de gerçeği aratmayan tatbikat

AFAD Türkiye'de ilk kez yüksek hızlı trene yönelik tatbikat düzenledi. Kapalı tünelde yanan tren senaryosu ile Eskişehir'de yapılan tatbikattan görüntüleri getiriyoruz ekranlarınıza...

Bu tatbikat Türkiye'de ilk kez yapıldı. Görüntüler gerçeği aratmadı...

Eskişehir'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye'de ilk kez kapalı tünelde yanan hızlı trene yönelik yangın tatbikatı düzenlendi.

Senaryo gereği, Ankara’dan 309 yolucuyla yola çıkarak Eskişehir'e gelen hızlı trende, tünel girdiğinde yangın çıktı. Tren kazası ve yangında 11'i ağır çok sayıda kişi de yaralandı.

İhbar üzerine harekete geçildi. Kazaya polis, itfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ile birlikte Odunpazarı Belediyesi Arama ve Kurtarma, Dorlion Arama ve Kurtarma, AKUT, İHH ve İz Derneği'nden, toplam 21 müdahale aracıyla 249 personel müdahale etti.

Hızlı trende senaryo gereği çıkarılan yangını, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri söndürdü. Ardından sağlık ve kurtarma ekipleri tren vagonlarına girerek yaralıları çıkardı. Görevli ekiplerce sedye ile çıkarılan yaralılar ambulanslara taşındı.

Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,ekiplerin başarısına dikkat çekti.

# ankara # polis # türkiye # afet # AFAD # Eskişehir # hızlı tren