"Türkiye Erdoğan'sız da NATO'nun başını ağrıtacak"

İngiliz The Economist Dergisinde Türkiye’nin NATO ve Suriye’de ABD çıkarlarına karşı hareket ettiği görüşüne yer verildi. NATO’nun genişlemesini Türkiye’nin önlediği belirtilen analizde “Türkiye muhtemelen, Erdoğan ortada yokken bile ittifak için bir baş ağrısı olmaya devam edecek” ifadesi kullanıldı.

Londra finans merkezlerinin dergisi olan The Economist’te, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir makale yayımlandı. The Economist analiz yazısını Twitter’da Erdoğan’ı yokuş aşağı giden bir Türk topunun üzerinde gösteren karikatür ile duyurdu. Türk topunun tekerlerinde de NATO amblemi yer aldı.

Analizde Türkiye’nin NATO, Suriye, Rusya ve Doğu Akdeniz’deki politikaları hedef alındı. İsveç ve Finlandiya vetolarıyla Türkiye’nin NATO’nun genişlemesini engellediği belirtilen The Economist analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan destekli PKK/ YPG’ye harekat hazırlıkları hedefe konuldu. Analizde Türkiye’nin diğer taraftan da NATO üyesi Yunanistan ile gerilimi artırdığı savunuldu. Ankara’nın Moskova ile gelişen ilişkileri de rahatsızlık konusu yapıldı.

Batı’da NATO ile Türkiye’nin yollarının ayrılması tartışmalarının olduğu kaydedilen The Economist analizinde Türklerin yüzde 65’inin NATO’ya güvenmediği ifade edildi. Analizde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin NATO’dan ayrılma çıkışı da hatırlatıldı.
Ses Aç Devlet Bahçeli’nin NATO çıkışından bir bölüm….
İngiliz derginin analizinde Türkiye’nin Erdoğanlı da Erdoğansız da NATO’ya baş ağrısı olacağını belirtildi.


TÜRKİYE ERDOĞAN'SIZ DA NATO'NUN BAŞINI AĞRITACAK


Türkiye muhtemelen, Erdoğan ortada yokken bile ittifak için bir baş ağrısı olmaya devam edecek. Ancak bu, NATO'nun yaşamak zorunda kalacağı bir baş ağrısıdır.

İngiliz finans çevrelerinin sözcülüğünü yapan dergide, Batılı ülkelerin güvenlik garantisiyle Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç vetosunun aşılmaya çalışacağı yazıldı. Bu durum, “Türkiye'yi ittifak içinde devre dışı bırakabilir” ifadeleriyle açıklanırken “Ancak Türkiye’nin NATO'dan ayrılması veya tahliyesi hala hayal” denildi.

# abd # ankara # türkiye # rusya # erdoğan # pkk # YPG # cumhurbaşkanı # isveç # türk # nato # the economist # batı # Londra