FETÖ ve PKK destekli yangın kışkırtması

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınının ardından sosyal medya üzerinden kışkırtıcılık yapan hesaplar tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü 21 Haziran'daki tweetlerin yüzde 60'ının bot hesaplar tarafından paylaşıldığını duyurdu. Paylaşımların büyük çoğunluğunun da FETÖ ve PKK'lı bağlantılı hesaplar olduğu belirtildi.

Orman bekçileri, hem havada, hem karada yoğun bir mücadele verirken, Türk Emniyet Teşkilatı da sosyal medya üzerinden yangını bahane ederek kışkırtıcılık faaliyetinde bulunan hesaplar ve kişiler hakkında çalışma yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yangına müdahale edilmediği, otellere alan açmak için yangının çıkarıldığı ve sabotaj söylemlerinin dolaşıma sokularak dezenformasyon faaliyeti yürüten sosyal medya hesaplarının yüzde 60’ının bilgisayarlardan yönetilen bot hesaplar olduğunu açıkladı.

Marmaris etiketi ile 22 bin 787 farklı hesaptan paylaşım yapıldığı görüldü. Bu hesapların %59.42’sinin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi. Bu bot hesapların da yüzde 21’i FETÖ, yüzde 16’sının PKK iltisaklı olduğu belirlendi.

Aynı grafikler 21 Haziran 2022 tarihi itibariyle gündem olan “Orman”,“Yanan”“Uçaklar”“Şahan”“Otel” gibi kelimeler üzerinden de incelendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden dezenformasyon yapanlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

# fetö # pkk # yangın # türk # orman # Marmaris # emniyet # Haziran # müdahale # sabotaj