MİT'ten Süleymaniye'de nokta operasyon

MİT, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya büyük bir darbe daha indirdi. Süleymaniye kentindeki operasyonda Kongra-Gel'in sözde başkanlık divanı üyesi Raperin kod adlı terörist Delal Azizoğlu, etkisiz hale getirildi.

MİT, Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon bir daha yaptı. PKK'lı sözde yönetici etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bir operasyon düzenlendi. PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi olan Kongra-Gel başkanlık divanı üyesi Raperin Kod Delal Azizoğlu'nun da Süleymaniye’de olduğu tespit edildi.

Etkisiz hale getirilen terörist Delal Azizoğlu'nun terör kampındaki fotoğrafları da ortaya çıktı. ​Kandil’in talimatı ile Süleymaniye'ye gittiği belirlendi.

Suç dosyası oldukça kabarık olan terörist örgüte 1992 yılında katıldı. Diyarbakır kırsalında 8 yıl boyunca silahlı faaliyet gösteren Azizoğlu, daha sonra terör örgütünün Avrupa yapılanmasında yer ladı.

2001 yılında Brüksel’de sözde 'Kürdistan ulusal kongresi genel kurulu'nda divan ve yürütme kurulu üyesi olarak seçildi. Azizoğlu, Avrupa’da gerçekleştirilen yasadışı eylemleri organize etti.

Terörist, ​2013’te KCK adına Avrupa’da gerçekleştirilen yasadışı eylemleri organize etti. Aynı yıl 'KCK yürütme konseyi' üyeliğine seçilen Azizoğlu, sonra 'Kongra-Gel başkanlık divanı' üyesi ve PKK’nın kadınlara yönelik oluşumu PAJK’ın yöneticisi oldu.

Kararlılıkla süren terörle mücadele kapsamında Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li terörist, etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı girişiminin önlendiği duyuruldu.

Açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor. Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li terörist, başarılı operasyonlarla etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

# pkk # sosyal medya # hdp # suriye # pyd # YPG # terör # ırak # türk # kck # avrupa # oldu # MİT # Ulusal # Milli Savunma