Bartın ve Kastamonu'da yağış sele sebep oldu

Bartın ve Kastamonu'da etkili olan yağış sele neden oldu. Bartın'da evleri su bastı, araçlar yolda kaldı. Kastamonu'da ise bazı yerler ulaşıma kapandı.

Hava koşulları bazı şehirlerde hayatı olumsuz etkiledi, araçlar mahsur kaldı.

Haziran ayını geride bırakmaya sayılı günler kalmasına rağmen yaz yağmurları yurdu etkisi altına aldı. Bartın'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı.

Kentte 2 gündür devam eden ve etkisini giderek artıran sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Orduyeri Mahallesi'nde mahsur kalan araçlar, itfaiye ekiplerince halat yardımıyla çekilerek kurtarıldı.
ses aç/bartın
Sağanak nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, kent merkezindeki bazı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Harekete geçen Belediye ve Karayolları ekipleri tıkanan mazgalların temizlenmesinin ardından biriken sular tahliye etmeye başladı.

Bartın-Karabük kara yolu Potbaşı ve Muratbey köyü mevkisinde de su birikintileri nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya çalışıldı. Epçiler köyünde de dere yatağının taşması sonucu bölgede önlemleri artıran ekipler, risk taşıyan bazı evleri boşalttı.

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde de şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede yağış sonucu Şehriban Çayı'nın yükselmesine neden oldu. Oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksama yaşandı.

Şehriban Çayı üzerinde bulunan ve yenisi yapılmak üzere bir süre önce yıkılan köprünün yerine ulaşım, menfezlerden oluşturulan geçici köprüyle sağlanıyordu. Kentte etkili olan şiddetli yağış çayın debisinin artması üzerine yine ulaşıma kapandı.

İki ilçeye ulaşım, tali yol olarak kullanılan Azdavay Sabuncu ve Valay köyleri üzerinden sağlanıyor. Yağışın devam ettiği ilçede ekipler, iş makineleriyle dere yatağında tıkanan noktaları açmak için çalışmalarını gün boyu sürdürdü.

# kastamonu # sağanak # yağış # oldu # Bartın # yağmur # Haziran # sel # belediye # ulaşım # Şenpazar # Şehriban Çayı