Batı Karadeniz'i yine sel vurdu

Batı Karadeniz’i yine sel vurdu. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sel suları 2 köprüyü yıktı, bazı yollar ulaşıma kapandı. Zonguldak'ta yaklaşık 30 ev tahliye edildi, 100'ün üzerindeki kişi güvenli bölgeye taşındı. Bartın ve Sinop’ta da onlarca ev ve işyerini su bastı. AFAD, Karadeniz'deki 15 ilçe için yeni uyarı yayınladı…

Kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sağanak yağış, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Kuvvetli yağmur, özellikle İnebolu ve Bozkurt ilçesinde etkili oldu.

İnebolu'da, ilçe merkezinden geçen Söke Çayı taştı. Çay üzerinde yayaların kullandığı 2 köprü de yıkılarak suya kapıldı. Çay üzerinde bulunan diğer 4 de köprü ulaşıma kapatıldı.

Söke Çayının taşmasıyla ilçe merkezindeki binaların giriş katlarını su bastı. İlçe merkezinde işyerleri kapatılırken, alt ve giriş katlarda oturanlara, üst katlara çıkmaları uyarısı yapıldı.

Geçen yıl selin vurduğu Bozkurt ilçesinde de Ezine Çayı'nda su seviyesi tehlikeli seviyelere yükseldi. Çay yatağında suyun akışının sağlanması için iş makineleri ile çalışma yapıldı.

Bozkurt ilçesindeki devlet hastanesi de tedbir amacıyla tahliye edildi. Tedavi gören vatandaşlar Abana İlçe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Cide, Şenpazar ilçelerinde dere kenarlarından uzak durulmasını istedi. Şu ana kadar bir can kaybı olmadığının altını çizen Çakır, "Kastamonu'nun kuzeyindeki bütün ilçeleri teyakkuzda olmalı" dedi.

Batı Karadeniz’i etkisini altına alan sağanak, Sinop, Bartın ve Zonguldak’ta da hayatı olumsuz etkiliyor.

Metrekareye 100 kilogram üzeri yağış düşmesi beklenen Sinop’ta kırmız alarm verildi. Başta Ayancık ilçesi olmak üzere kent genelinde ekipler teyakkuza geçti. Geçen yıl yaşanan selde 40 evin yıkıldığı Babaçay Köyü ile Söküçayırı Köyü-Kazköy Mahallesi ve Zaviye Köyü-Çay Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Türkeli ilçesinde ise, bazı evleri su basarken, Yılanlık, Çayırlar ve Yeşiloba köyündeki köprüler ulaşıma kapandı.

Bartın’da etkisini sürdüren yağış, yolları göle çevirdi. Çamaltı Köyü’nde bazı evler sular altında kaldı.

Zonguldak'ta ise Çaydamar Deresi taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. Çaydamar Mahallesi'nde dere kenarındaki bir otoparkın istinat duvarı heyelan nedeniyle yıkıldı.

Gökçebey ilçesinde de Gaziler Deresi'nin debisi yükseldi. Ev işyerlerinde mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerince kurtarıldı. Gökçebey’de 30 evin tahliye edildiği, 100'ün üzerindeki kişinin güvenli bölgeye taşındığı öğrenildi.

AFAD, Karadeniz’deki 15 ilçe için yeni uyarı yayınladı. Bu ilçelerde taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığı bildirildi.

# kastamonu # sağanak # yağış # mahsur # AFAD # karadeniz # Bartın # vatandaş # yağmur # zonguldak # batı # Sinop # sel # Batı Karadeniz