Erdoğan NATO'da Türkiye'nin terörle mücadelesini izletti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO üyesi ülke liderlerine Türkiye’nin terörle mücadelesini anlatan bir video film izletti. “NATO, terörün her türüyle mücadeleyi taahhüt etmeli” başlıklı filmde Batı’nın PKK/YPG’ye desteği ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ABD’deki çiftliğinde örgüte talimatlar vermeye devam ettiği vurgulandı. 2 dakika 23 saniye süren filmin son mesajı ise "Birlikte güçlüyüz ve birlikte terörü yenebiliriz" oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 40 yıldır yürüttüğü terörle mücadeleyi anlatan bir videoyu Madrid'de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde izletti. İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı videonun başlığı "NATO, terörün her türüyle mücadeleyi taahhüt etmeli” oldu.

Videoda PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin Türkiye’deki saldırılarından görüntülere yer verildi. Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle yürüttüğü kararlı mücadeleye dikkat çekildi.

Türkiye'de 40 binden fazla kişinin terörizm nedeniyle hayatını kaybettiği aktarılan videoda, " Son 40 yılda Türkiye, PKK’nın yurt içindeki terör tehdidini yok etti, Suriye’de DEAŞ’ı yenilgiye uğrattı ve son olarak FETÖ tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminde darbecileri etkisiz hale getirerek zafer kazandı” ifadelerine yer verildi.

Avrupa'nın teröre karşı takındığı tutum da belgelerle gösterildi. Fransa, İngiltere, Hollanda, Finlandiya, İsveç ve Almanya’daki terör örgütü yandaşlarının eylemlerinden görüntüler yayınlandı. Videoda, “NATO müttefiklerinin Ankara’nın ulusal güvenlik endişelerine gözlerini kapadığı. Birçok Avrupalı müttefikin de PKK ve iltisaklı gruplara doğrudan ya da dolaylı şekilde siyasi, finansal ve silah desteği vermeye devam ettiği” vurgulandı.

NATO üyesi ülke devlet başkanlarının izlediği videoda ABD’nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye terörle mücadele maskesi altında para, eğitim ve silah desteğini sürdürdüğü belirtildi. Pensilvanya'daki FETÖ kampının görüntüleri eşliğinde, "FETÖ lideri Pensilvanya’daki çiftliğinde yaşayarak, terör örgütüne talimatlar vermeye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörizm konulu oturumda izlediği görüntüler, "Birlikte güçlüyüz ve birlikte terörü yenebiliriz" mesajı bitti.

# abd # ingiltere # türkiye # fetö # cumhurbaşkanı # almanya # isveç # fransa # avrupa # nato # Hollanda # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # son # finlandiya # fetö lideri fethullah gülen