"Tarımın Kadın Yıldızları" projesi tanıtıldı

Tarımda kadın çifçilerin desteklenmesini amaçlayan "Tarımın Kadın Yıldızları" projesinin tanıtımı yapıldı. Yıldız Holding tarafından hayata geçirilen projeyle hem kadın çiftçilerin desteklenmesi hem de tarımda kadın çiftçi oranının arttılması amaçlanıyor.

Kadın çifçilerin desteklenmesini amaçlayan "Tarımın Kadın Yıldızları" projesi basın toplantısıyla tanıtıldı.

Yıldız Holding tarafından hayata geçirilen projeyle, holding şirketlerinden Kerevitaş'ın Superfresh markası, sözleşmeli kadın çiftçilerden 5 bin ton yaş meyve-sebze ürün alımı gerçekleştirecek. Böylece 35 Milyon liralık değer oluşturma hedefleniyor.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği halinde hayata geçirilen proje kapsamında sözleşmeli kadın çiftçilere 500 bin TL teşvik sağlanacak.

Projenin Conrad otelde yapılan tanıtım toplantısına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding KadınPlatformu Elçisi Begüm Mutuş ve destek programından yararlanacak kadın çiftçiler katıldı. Açılış konuşmasını Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş yaptı.


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker de projenin hedeflerini anlattı:


Kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi amacıyla çalışmalar yapıyor, paydaşlarımızla etkin iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Platformumuzu kurarken sadece Yıldız Holding çalışanlarının değil aynı zamanda tedarik zincirimizde yer alan binlerce kadın için de fırsat eşitliği temelli uygulamalara ivme kazandırmayı hedefledik.



Projeyle üç yıl içinde kadın çiftçi oranının yüzde 100 arttırılması amaçlanıyor.

# kadın # çiftçi # Tarım # yıldız holding # Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci