6'lı masada adaylık çıkmazı

Millet ittifakı ve bileşeni 6 siyasi parti bu kez İyi Parti'nin ev sahipliğinde toplandı. Ortak aday krizini aşamayan 6 siyasi partinin toplantıda Cumhurbaşkanı adayının ismini değil, yetkilerini konuştuğu öğrenildi.

Yuvarlak masa toplandı yine aday konusunda eşik atlanamadı.

Aday krizi yaşayan Millet İttifakı ve bileşenleri yine bir araya geldi. 6'lı masada beşinci toplantı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde yapıldı.

Cumhurbaşkanı adayı konusunda çıkmaz yaşayan 6 genel başkanın, bu toplantıda adayı değil yetkilerini ele aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişte Anayasa'nın değişecek maddeleri de konuşuldu.

Altı partiden genel başkan yardımcıları tarafından yürütülen, “Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonunun çalışması da 6'lı buluşmada değerlendirildi. Komisyonun önerdiği yasama ve yargı bağımsızlığı için Anayasa'da yapılacak değişiklik önerileri ele alındı.

Başbakanlık makamının yeniden getirilmesi, Bakanlar Kurulu ile Hakimler Savcılar Kurulu'nun yeni sistemdeki yeri de toplantıda görüşüldü.

Beşinci buluşmada siyasi konuların yanı sıra ekonomideki tartışmalar da konuşuldu. Yüksek enflasyon ve arka arkaya gelen zamların toplantının gündeminde olduğu ifade edildi.

Altı genel başkan altıncı ve son buluşmasını Ağustos ayı içinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapacak.

# İyi Parti # bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # millet ittifakı # meral akşener # son # Partisi # Temel Karamollaoğlu # hakimler savcılar kurulu # yuvarlak masa # 6'lı masa