İşverene 'asgari ücret' desteği: İşte detaylar

Asgari ücrete ara zammın açıklanmasının ardından işverenlere verilecek 100 liralık desteğin koşulları da belirlendi. 2022 yılı Temmuz-Aralık döneminde günlük 3.33 liralık tutar, SGK'ya ödenecek primden tahsil edilecek ve bedel İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Ayrıca destek, 'istihdamı koruma' şartı ile verilecek.

Asgari ücret artışının yürürlüğe girmesinin ardından, işverenlere verileceği belirtilen 100 liralık desteğin koşulları da torba yasaya eklenen bir madde ile belirlendi.

Temmuz-Aralık döneminde günlük 3.33 liralık tutar, SGK’ya ödenecek primden tahsil edilecek ve bedel İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Asgari ücret desteği prime esas günlük kazancı 179 lira ve altında bildirilen sigortalılar için toplam prim ödeme gün sayısını geçmeyecek şekilde hesaplanacak. Toplu sözleşmeye dahil işyerlerinde ise bu sınır günlük 358 lira olarak hesaplanacak.

Öte yandan işverene verilecek asgari ücret desteğine 'istihdamı koruma' şartı getirildi. İşyerlerinin 2022 yılı Temmuz-Aralık ayları arasında çalışan sayısında, geçen yılın aynı ayına göre azalma olması halinde, azalan aylar için işveren 100 liralık destekten yararlanamayacak.

Fon katkısından yararlanmak amacıyla hileli işlem yaptığı anlaşılan veya sigortalıların prime esas kazançlarını bildirmeyen veya eksik bildirdiği tespit edilen işyerlerine sağlanan destek, gecikme cezası ve gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

# ekonomi # enflasyon # Asgari ücret # çalışan # işçi # Temmuz # işveren # İşsizlik Sigortası Fonu