Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı'nı ağırladı

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud göreve yeniden seçilmesiyle Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Somali’nin sesi olmayı devam edeceğini belirtti. Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu vurgulayan Somali Cumhurbaşkanı ise yardımlardan dolayı Türk milletine teşekkür etti.

İki lider bir araya geldi, anlaşmalar imzalandı, ortak açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Ankara'da ağırladı. İki lideri önce baş başa ardından heyetler arası görüşme yaptı.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasasn Şeyh Mahmud kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Somali'ye her alanda destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini ifade etti.

- Birçok kurumumuz sahada faaliyetlerini sürdürüyor. Önemli sayıda sivil toplum kuruluşları da Somali'nin yanında yer alıyor. Son 10 yılda Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu belirtti:

- Somali, Türkiye'yi önemli bir ortak, Somali halkının güvendiği vazgeçilmez bir dost olarak görmektedir. Kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunmak istiyorum.
# ankara # türkiye # cumhurbaşkanı # son # somali