Muğla'nın koyları temizleniyor

Bodrum'da kıyı ve dip temizliği etkinliği düzenlendi. 11 koyda dalgıçlar ve gönüllüler kıyıdan ve denizden temizlik yaptı. Etkinlikte yaklaşık 7,5 ton atık toplandı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Bodrum Güvercinlik Mahallesi açıklarındaki 11 koy ile balıkçı barınağında eş zamanlı deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı. Etkinlikte dalgıçlar ve gönüllüler yer aldı.

Etkinlikte Bodrum ve Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, muhtarlar, bölgedeki bazı otellerin çalışanlarıyla gönüller yer aldı.

Güvercinlik koylarındaki çalışmada denizden araba lastikleri, teneke kutular, cam ve plastik şişeler, teknelerden düşen metal parçalarının da olduğu yaklaşık 7,5 ton atık çıkarıldı. Atıklar teknelerle kıyıya getirilerek çöp kamyonlarına taşındı.

Etkinlik, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 2022 yılında "Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı" ilan edilmesi kapsamında düzenlendi. Temizlik Fethiye, Marmaris ve Göcek koylarında devam edecek

# köy # bodrum # güvenlik # muğla # orman # Deniz # fethiye