Spor malzemesi üreticilerine ceza

Rekabete aykırı haraket ettikleri gerekçesiyle spor malzemeleri üreticilerine ceza kesildi. Rekabet Kurumu, Skechers olarak bilinen Olka Spor Malzemeleri'ne 7 buçuk milyon lira ve Asics markasıyla bilinen Marlin Spor Malzemeleri'ne de 550 bin lira idari para cezası uyguladı.

Rekabet Kurumu, spor malzemeleri üreticilerine açtığı soruşturmayı tamamladı.

Rekabete aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle Skechers markasıyla bilinen Olka Spor Malzemeleri ve Asics markasıyla bilinen Marlin Spor Malzemeleri şirketlerine para cezası kesti.

Her iki sirket bayilerinin de yeniden satış fiyatını belirlemesi ve bayilerin e-pazaryeri platformları üzerinden yapacakları internet satışlarına kısıtlama getirmesinin pazardaki rekabeti kısıtladığı saptandı.

Uzlaşma usulü sonucunda Olka Spor Malzemeleri'ne nihai olarak 7 milyon 442 bin 885 lira, Marlin Spor Malzemeleri'ne 2021 yılı gayrisafi gelirleri üzerinden 549 bin 325,55 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kararın Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere verildiği ve gerekçesinin daha sonra tebliğ edileceği bildirildi.

# ankara # ceza # rekabet kurumu