Buharkent'te ısınma maliyeti düşecek

Aydın’ın Buharkent Belediyesi, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için örnek bir çalışma başlattı. Belediye, ilçedeki ısınma maliyetlerini azaltmak için Jeotermal ısınma sistemi kuruyor. Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol finansman ihtiyaçlarını da Dünya Bankasından sağlanan yenilenebilir enerji kredilerinden faydalanmak için iller bankasına başvuru yaptıklarını söyledi.

Artan enerji fiyatları dünyanın birinci gündemini oluşturuyor. Türkiye’de de enerjide dışa bağımlılığı azaltmak doğal gaz, petrol gibi ham maddelerin sondaj çalışmalarına devam edilirken bir yandan da yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılıyor. Bu yatırımlardan biri de Aydın’ın Buharkent ilçesinde yapılıyor.

AK Partili Buharkent Belediyesi, ilçedeki ısınma maliyetlerini azaltmak için bölgede bulunan yeraltı kaynağı jeotermal suyu ısıtma sisteminde kullanmak için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Mehmet Erol, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin engellemelerine rağmen projeden vazgeçmediklerini söyledi.

Jeotermal ısınma projesinin hayata geçirilmesi için 120 milyona ihtiyaç var. Erol “bu parayı dünya bankasının yenilenebilir enerji finansmanıyla sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Son dönemdeki enerji fiyatlarının artışına dikkat çeken Erol proje tamamlanınca düşük maliyetli ısınma hizmeti vereceklerini söyledi.

Erol jeotermal ısıtmanın çevre dostu olduğuna da dikkat çekti.

# chp # türkiye # dünya # son # belediye # ısınma # Buharkent # jeotermal enerji