Kedi köpek satışı yasaklanıyor

Vitrinde kedi ve köpek satışı sonlandırılacak. Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle petshoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz'dan itibaren yasaklanacak.

Hayvanların artık mal değil can olarak değerlendirilmesi kanunda yer aldı ve cezalar ile kimliklendirme zorunlu hale getirildi.
Can dostlarımız artık vitrinlerde sergilenerek satışa sunulmayacak.
Merdiven altı satışa kaçma riskinin de önüne geçmek gerekiyor tabi diye düşünüyorum, ama sonuç olarak bu bir yaptırımdır.
14 Temmuz 2021 tarihinde yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu ile evcil hayvan satışlarının petshoplarda yapılmaması yönünde karar alınmıştı. Petshop sahiplerine verilen bir yıllık sürenin sonuna gelindi. Alınan karar kanunun birinci yılında yani 14 Temmuz 2022'de yürürlüğe girecek.
Sokağa hayvan bırakılmasının önüne geçilmiş olunacak. Hayvanları sağlık takiplerinde söz konusu olacak
Kanunun yasalaşması ile birlikte artık ev hayvanı satış yeri çalışma izni olan iş yerlerinde kedi ve köpek türleri bulundurulamayacak. Satışlar, internet üzerinden katalogdan yapılacak.

Hayvanların fotoğrafları ve bilgileri satıcı tarafından internete yüklenecek. Satıcı, sanal ortamda alımı yapılan hayvanı doğal ortamından sahibine teslim edecek.
Petshoplardan satışı yasaklandı ama hayvan üretim yerlerinde, kedi köpek satışına izin verildi. Dolayısıyla insanlar bu tip hayvanları sahiplenmek istediklerinde üretim yerlerinden de kataloğu üzerine sahiplenebilir, satın alabilirler.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü petshoplara her ay denetleme yapacak. Yasağa uymayanlara hayvan başına 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacak.
Cezanın Hayvan türüne değil hayvan başına olması yüksek bir meblağ. 2043 lira belki günümüz şartlarında Hayvan olarak değerlendirdiğimizde rakam düşük gibi görünüyor ama tekli hayvan bulunmayacak. 


Sahiplenilen hayvanlara çip zorunluluğu getirilecek. Bu çipler sayesinde sokakta bulunan bir hayvanın kime ait olduğu, hangi tarihte nerede üretildiği, hangi aşıları olduğu belirlenebilecek.


Yani hayvan sahiplenilmiş olacak. Kimlikleri olacak keyfe keder sokağa bıraktığınızda dönüp sokakta bu hayvanları yakalanması ve mikroçipin kontroller neticesinde sahibinin kim olduğu ortaya çıkacak ve Bu çerçevede de sahipleri gerekli para cezasına çarpılacak. 

# köpek # Temmuz # kedi # kuş # petshop