Almanya'da enerji krizi derinleşti

Enerji krizi Avrupa'yı sarstı. Almanya Rusya'nın gaz gönderimini kısıtlamasının ardından kömüre döndü. Almanya'nın iki Meclisi kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden çalışır hale getirmeyi kapsayan yasayı onayladı.

Enerji krizi derinleşti, Almanya çareyi kömüre dönmekte buldu.

Almanya'nın iki meclisi, Rusya'nın gaz gönderimini kısıtlaması nedeniyle kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden çalışır hale getirmek için yasa değişikliğini onayladı. Buna göre yeşil enerji üretimi hızlandırılacağı ve kömürle çalışan elektrik santrallerinin yeniden açılacağı belirtildi.

Almanya Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck, açıklama yaparak “Kendimizi enerji piyasalarındaki durumun daha da kötüleşmesine hazırlıyoruz" dedi.

Sanayicileri temsil eden Alman Endüstrileri Federasyonu da kömürlü termik santralleri geçici olarak çalıştırılmasının geç bir karar olduğunu ancak doğru adım olduğunu belirtti. Açıklamada yönetmeliklerin en kısa sürede uygulamaya konulması ve enerji krizinde daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiği bildirildi.

Almanya'nın yanı sıra Polonya, Avusturya ve Hollanda’dan da peş peşe ‘kömüre dönmek zorundayız’ açıklamaları yapıldı. Avrupa Birliği ükeleri, Kuzey Avrupa’daki limanlara 6,5 milyon ton kömür stokladı.

# rusya # ekonomi # almanya # enerji # doğal gaz # kömür