Diyarbakır anneleri bayrama buruk girdi

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor. Terör örgütü PKK’ya karşı bayrak açan aileler, evlatlarını geri alıncaya kadar mücadeleden vazgeçmiyor. Bayramda da nöbetini sürdüren aileler evlatlarına seslendi.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, evlatlarını geri istiyor. Diyarbakır aileleri evlatlarına kavuşmak için HDP il başkanlığı önündeki nöbetine bayramda da devam etti.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlatlarına "teslim ol" çağrısı yaptı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, bin 36'ncı gününde.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kızına kavuşuncaya kadar eylemi sürdüreceğini söyledi.
"Ne hakları vardı evlatlarımızı elimizden aldılar? Evladımı çok özledim. Burnumda tütüyor. Aysun'um bu bayramı da sensiz geçirmek istemiyorum"

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden dağa kaçırılan oğlu İsa için nöbet tutan baba Abdulkadir Eslek de evladından 6 yıldır haber alamadığını belirtti.

# pkk # diyarbakır # hdp # pyd # YPG # terör # diyarbakır anneleri