Hekimlerden Sağlık Bakanlığına çağrı

Sağlıkta şiddetin son adresi Adana olurken, Cumhuriyetçi Hekimler'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, sağlıkta yaşanan şiddet sorunlarında sorumluluğun yargıya bırakmaması gerektiği vurgulandı.

Cumhuriyetçi Hekimler'den Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin kalabalık bir grup tarafından basılması olayına karşı açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

- Sağlık kurumlarının çalışma düzeninden Sağlık Bakanlığı sorumludur. Sağlıkta şiddeti üreten kaynak, performans sisteminin yol açtığı aşırı iş yükü, vatandaş için güvensiz Hekim için itibarsız ortamdır. Çalışma düzeni Sağlık Bakanlığının kurduğu performans sistemi ile oluşmaktadır. Bu gerçeği esas almayan her tutum ve çözüm sağlık görevlileri ve vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmekten daha da kötüsü şiddet uygulayan tarafı pasif olarak desteklemekten ve teşvik etmekten başka hiçbir sonuç doğurmaz.

Açıklamada, sorumluluğun yargıya bırakılmaması gerektiği vurgulanarak şunlar söylendi: 

- Sağlıkta şiddeti Ceza Hukuku ve Ceza Mahkemelerine bırakarak çözmeye çalışmak beyhude bir çabadan ileriye gitmeyecek, mağduriyet oluşturacaktır. Performans sisteminin ürettiği sistematik şiddetin son örneği acil basma olayında olduğu gibi Sağlık Bakanlığı sorunu müfettiş ve adliyeye havale eden tutumundan vazgeçmelidir. Sağlıkta şiddetin kök nedeni, artık hekim maaşlarını bile ödeyemeyen performans sistemi derhal tasfiye edilmelidir.
# sağlık # sağlık bakanlığı # son # cumhuriyetçi hekimler # sağlıkta şiddet