KYK kredilerine çözüm için 2 formül gündemde

Üniversite öğrenim kredilerindeki yüksek geri ödeme tutarları ile mağdur olan öğrenciler için formüller üzerinde çalışılıyor. Kredilere yansıtılacak ÜFE’nin sabitlenmesi formüllerden birisi. Diğeri de ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak hesaplama yapılması.

Gözler, önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu kredileri için çözüm Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrası mağdur öğrencilerle ilgili açıklama yapması bekleniyor. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, benzer mağduriyetlerin yeniden oluşmaması için kredi borçları için 2 formül üzerinde çalışıyor.

Öğrencilerin aldıkları krediler, geri ödedikleri dönemin üretici fiyat endeksine göre hesaplanıyor. Yurt içi ÜFE’ye bağlı hesaplama sistemi dışında yeni bir düzenlemenin ortaya çıkması bekleniyor.

Düzenlemeyle ilgili üzerinde durulan ilk formülün, kredilere yansıtılacak ÜFE’nin sabitlenmesi olduğu öğrenildi.

Haziran ayında yürürlüğe giren kira sabitlemesi yani önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’i kadar oranda artırılması başarıyla uygulanmıştı. KYK kredilerinin de aynı şekilde sabit bir oran üzerinden rakam belirlenerek ödenmesi, yöntemler arasında yer alıyor.

ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak öğrenim kredilerinin geri ödenmesi de diğer formül olarak dillendiriliyor.

# erdoğan # açıklama # kredi # bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # kyk # ilk # üfe