Bayram bitiminde yola çıkacaklara uyarı

Kurban Bayramı tatilinde sona gelindi uyarılar da peş peşe oldu. Son 10 yılda 9-10 günlük bayram tatillerinde ölüm ortalamasının düştüğünü belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hep birlikte kurallara uyalım" dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de bayram tatili dönüşü için son günü beklenmeyin çağrısı yaptı.

9 günlük bayram tatilinin sonuna gelindi. Tatilin sona ermesiyle yollarda da yoğunluklar oluşmaya başladı. Olası kazaların önüne geçmek için uyarılar yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp evlerine dönecek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Son 10 yılda 9-10 günlük bayram tatillerinde ölüm ortalaması 15 olduğunu belirten Soylu, "Bu sayı 2022 Kurban Bayramı'nda 7. Sağ salim evimize dönüş için hep birlikte kurallara uyalım" dedi.

Bir uyarı da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan geldi. Genel Bendevi Palandöken, bayram ziyaretlerinin hüzünle bitmemesi için sürücülerin hızdan kaçınmasını istedi.

Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmaması gerektiğini belirten Palandöken, "Sık sık mola verilmeli ve emniyet kemerini ihmal etmemeliyiz” uyarısında bulundu.

Palandöken. kazaları en hafife indirmek için son günün beklenmemesi gerektiğini de vurguladı. Konfederasyon başkanı, "Tatilin son günü trafik yoğunluğu normal zamana göre 10 kat arttığı için kaza riski de o oranda artmaktadır" dedi.

# türkiye # sosyal medya # süleyman soylu # Kurban Bayramı # İçişleri Bakanı # son # bendevi palandöken # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu