Rusya'ya yaptırımlar Avrupa ekonomisini vurdu

Avrupa, Rusya'ya uygulanan yaptırımları tartışıyor. Avrupa Birliği yeni bir yaptırım paketi açıklamaya hazırlanırken, Fransız basını yaptırımların, Rusya'ya değil Avrupa ekonomisine zarar verdiğini yazdı. Eski Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius da Avrupa'daki durumu "içler acısı" olarak niteledi. "Petrol fiyatları yükseliyor, ruble güçleniyor. Yaptırımlar kimin umrunda?" dedi.

Rusya’yı hedef alan ambargolar sonrası, Batı'da ekonomik sıkıntılar yoğunlaşarak sürüyor. Fransız Le Monde gazetesi, sanayi kesimi ve iş dünyasının doğal gaz ve elektrik maliyetlerindeki artış nedeniyle üretimin durmasından endişe ettiğini yazdı. Makalede, nakliye şirketlerinin de artan fiyatlardan etkilendiğine dikkat çekildi. Gazeteye konuşan şirket yetkilileri, elektrik ve gaz faturalarının 2023'te iki katına çıkacağını belirtti. Faturalarını ödeyemeyen şirketlerin ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelebileceğini ifade etti.

Öte yandan, Eski Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius, Rusya'ya yönelik yaptırımların Avrupa'yı olumsuz etkilediğini söyledi. Açıklanacak yeni yaptırım paketinin durumu daha da zorlaştıracağını belirtti. Yaptırımların Rusya'yı etkilemediğine dikkat çeken Linkevičius, " Avrupa Birliği 7. yaptırım paketini hazırlanıyor, kimin umurunda? Petrol fiyatları yükseliyor, ruble güçleniyor" ifadelerini kullandı. Mevcut durumun, Avrupa açısından 'içler acısı' olduğunu vurguladı.

# rusya # fransa # avrupa # avrupa birliği # yaptırım # doğal gaz # litvanya # yaptırımlar