İran 61 ABD vatandaşına yaptırım uyguladı

İran, eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un da dahil olduğu 61 kişiye yaptırım uyguladı. Yaptırımın gerekçesi, İran'ın terörist kabul ettiği gruplara destek sağlamak.

İran, "Halkın Mücahitleri Örgütü"ne yardım ettiği ve siyasi propaganda desteği sağladığı" gerekçesiyle 61 ABD vatandaşına yaptırım uyguladı. Yaptırım uygulanan kişiler arasında eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da bulunuyor. İran Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ABD'li yetkililerin, "terörist grubun toplantısına katılarak, terör eylemlerini ve amaçlarını kabul ederek ve gruba siyasi ve propaganda imkanı sağlayarak destek verdikleri için" listeye dahil edildiği kaydedildi. Açıklamada, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün " son yıllarda sayısız terör eylemi düzenleyerek başta kadın ve çocuklar olmak üzere 17 binden fazla masum sivilin öldürülmesinin sorumlusu olduğu" belirtildi. Ayrıca ABD hükümetinin örgütü destekleme politikasının, uluslararası hukuka aykırı olduğu da ifade edildi.

# abd # iran # açıklama # terör # iran dışişleri bakanlığı # Ulusal # yaptırım # dışişleri bakanlığı # john bolton # son # ulusal güvenlik danışmanı # Mike Pompeo