The Economist duyurdu: "Avrupa'ya tehlikeli kış geliyor"

Batı'nın Rusya’ya uyguladığı başarısız ambargolarla ilgili The Economist dergisinde çarpıcı bir makale yayımlandı. Derginin kapağında yer alan makalede, Avrupa’ya tehlikeli bir kışın geleceği belirtildi. Rusya'nın gaz ambargosunun hızla derinleşen bir enerji krizi neden olduğu ve Avrupa'da bölücü bir etki yaratacağı ifade edildi. Krizin ise son vuruş olabileceği belirtildi.

Batı'nın önemli yayın organlarından The economist dergisinde, Rusya'ya uygulanmaya çalışılan başarısız ambargolarıyla ilgili çarpıcı bir makale yayımlandı.

Derginin kapağına taşınan makaleye " Avrupa'ya tehlikeli kış geliyor." başlığı atıldı. Rusya'nın gaz ambargosunun hızla derinleşen bir enerji krizine neden olduğu ve Avrupa'da bölücü bir etki yaratacağı ifade edildi.

Haberde Avrupa'da yaşanan geçmiş krizlere dikkat çekildi. "2010'ların başındaki AVRO krizi ve 2015'teki göçmen krizi de dahil olmak üzere, son on yılda Avrupa parçalanmaya çok yaklaştı." denildi. Kışın yaşanacak enerji krizinin de Avrupa'yı parçalayacak son vuruş olabileceğine işaret edildi. "Bir kez daha kıtanın birliği ve kararlılığı test edilmek üzere." ifadesi kullanıldı.

Makalede, "Sayın Putin'in çok iyi anladığı gibi, gaz Rusya'nın kamçıyı elinde tuttuğu bir pazar." ifadesi kullanıldı. Rusya'nın, milli gelirinin sadece yüzde 2'sini oluşturan gaz ihracatı olmadan da yaşayabileceği vurulandı.

Rus Enerji Şirketi Gazprom'un 11 Temmuz'dan Kuzey Akım-1 boru hattındaki akışı bakım nedeniyle kesmesinin Avrupa'yı tedirgin ettiği vurgulandı. "Boru hatlarındaki muslukları kapatarak, Avrupa'ya kendine çektiğinden daha fazla acı verebileceğini düşünüyor." analizi yapıldı.

Rusya'ya uygulanan ambargonun halk nezdinde artan enerji fiyatları nedeniyle tepki oluşturabileceği ve bu durumun Putin'e olan ilgiyi arttırabileceği ifade edildi.

# rusya # Ukrayna # Putin # göçmen # avrupa # the economist # batı # yaptırım # Temmuz # gaz # doğalgaz # son # önemli # ambargo