HDP'yi kapanma korkusu sardı

PKK'nin siyasi uzantısı HDP kapatma davası korkusu ile yine yalana sarıldı. Önce HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, sonra da terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş, HDP'nin PKK ile bağının olmadığını savundu. Kamuoyu bu açıklamalarla meşgul edilirken HDP'nin PKK bağını gözler önüne seren deliller ise hafızalardaki yerini koruyor. Bağımız yok yalanını çürüten o açıklama ve görüntüleri derledik.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi kapatılma korkusu sardı. Anayasa Mahkemesi'ndeki davanın sonuçlanmasına az bir süre kala HDP yöneticileri PKK ile bağımız yok yalanına sarıldı

"PKK ile bağımız yok" yalanını önce HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar dillendirdi.

CHP'ye yakın KRT televizyonunda ağırlanan Sancar, HDP'nin PKK ile bağının olmadığını savundu.

Sancar'ın ardından terör hükümlüsü Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş konuştu.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden T24’ün sorularını yanıtlayan Demirtaş, “HDP, PKK’nın uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur. Bunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmemiz gerekir” dedi.

Oysa aynı Demirtaş, açılım döneminde ağırlandığı yayınlarda HDP'nin Öcalan'ın projesi olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu.


Kurulduğu 2012 yılından bu yana tüm HDP kongrelerinde PKK marşı okunmasına, Öcalan'ın posterlerinin asılmasına, sözde şehitlere saygı duruşu yapılmasına ve kongre kürsülerinden bizzat kendisi de PKK elebaşına selam göndermesine rağmen Demirtaş bağımız yok yalanını söyledi.


Dahası eş başkan olduğu dönemde PKK'lıların cenazesine katılmayan HDP'li vekillere soruşturma açacağını söyleyen de yine aynı Demirtaş'tı.

Ağabeyi Kandil kadrolarından olan Demirtaş, PKK'nın katliam yapan canlı bombalarının anısına kitap da yazdı.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda 2 polis şehit oldu, 37 kişi hayatını kaybetti. Terör hükümlüsü Demirtaş, PKK'nın talimatı ile yapıldığı kapatma davası iddianamesine de yazılan 6-8 Ekim olaylarında iç savaş çağrısını da bizzat kendisi yaptı.

Hendek operasyonları sırasında özerklik kışkırtmaları yapan da HDP vekilleriydi. Türk Ordusuna karşı açılan hendekleri HDP'li belediyeler kazıyordu. Terör saldırılarında HDP'li belediyelerin kamyonları kullanılıyor, belediyelerde PKK'lılar işe alınıyor, bütçeden de Kandil'e kaynak aktarılıyordu. HDP'lilerin yerine atanan kayyumlarla buna son verildi.

HDP'nin şimdilerde söylediği PKK ile bağımız yok yalanını eski Parti yöneticileri de defalarca çürüttü. ESKİ HDP MYK üyesi Altan Tan ve Eski HDP Genel Merkez yöneticisi Ayhan Bilgen HDP'nin İmralı ve Kandil'den talimat aldığını söyledi.

HDP Genel Merkez yöneticilerini, vekillerini, belediye başkanlarını , il ve ilçe yöneticilerini yani tüm kadrolarını belirleyen PKK, onlara silahlı eğitim bile verdi. Bu delil ve belgeler de kapatma davası klasörlerine girdi.

Kandil yaptığı açıklamalarda terör operasyonlarının durdurulmasına karşı mücadele ve seçim ittifakları konusunda siyasi uzantısına açıkça talimat verdi.

24 Temmuz 2015'ten sonra teröre karşı başlatılan etkin mücadele ile PKK ezildi. İçerde bitme noktasına geldi. Siyasi uzantısının da üzerine gidildi. Binlerce üye ve yöneticisi gözaltına alındı, yüzlercesi tutuklandı. Meclis'te PKK'nın marşını okuyan vekiller hakkında terör örgütü üyeliği ve propogandasından yüzlerce fezleke hazırlandı. Çok sayıda HDP'linin vekilliği düşürüldü.

Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasından sonra da HDP'nin PKK bağı devam etti. Yine kongrelerde, Marşlar okundu, Öcalan posteri PKK'ıların cenazelerine gidildi.

PKK'nın Suriye'deki uzantıları da olası operasyonun hedefinde. Zor durumda kalan PKK'nın yardım çığlıklarına ne taşeronluğunu yaptığı ABD ne de siyasi uzantısı HDP karşılık veremiyor. Sancar ve Demirtaş HDP'yi kapatma davasından kurtarmak ve bu sayede sahada tükenen terör örgütünün siyaseten bitmesini önlemek için "PKK ile bağımız yok" yalanını söylese de bunun aksini ispatlayan binlerce delil ve belge bulunuyor...

# abd # pkk # hdp # öcalan # türk # terör örgütü # anayasa mahkemesi # Temmuz # son # selahattin demirtaş # HDP Merkez Yürütme Kurulu # Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş