Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarette bulunduğu İran'da, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, ikili görüşmelerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Tahran'da Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na iştirak edecek.

İran'ın başkenti Tahran kritik bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Tahran'a gitti.

Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüşmek üzere gittiği Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7. toplantısına katılacak. Ardından, Astana formatında, Türkiye-İran-Rusya liderlerinin katılımıyla üçlü zirve yapılacak. Zirvenin ana gündem maddesi ise Suriye olacak.

Suriye'deki son durum, yeni anayasa, siyasi çözüm süreci, terörle mücadele ve mültecilerin geri dönüşü gibi başlıklar ele alınacak.

Kremlin, Erdoğan ve Putin'in Tahran'da Ukrayna'nın tahıl ihracatını da görüşeceğini paylaştı.

Öte yandan Lübnan merkezli el Meyadin haber sitesi Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın da bugün Tahran'da olacağını duyurdu.

# türkiye # rusya # erdoğan # iran # pkk # suriye # deaş # terör # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # cumhurbaşkanı erdoğan # süleyman soylu # ibrahim reisi # vladimir putin # soylu # savunma # recep tayyip erdoğan # son # üçlü zirve