TLB RTÜK'e seslendi: "Çürüme merkezlerine izin vermeyin''

Şiddet içerikli dizilere bir yenisi daha eklendi. Star TV ' de yayınlanan “Duy Beni” adlı dizi sahneleriyle büyük tepki topladı. Okulda geçen ve lise öğrencilerini anlatan dizide okul, adeta bir entrika merkezi olarak izletildi... öğrencilerin birbirine işkence yaptığı sahnelerin yer aldığı diziye Türkiye Liseliler Birliği'nden tepki geldi. Liseliler, Rtük'e 'Duy Beni' dizisinin yayınlandığı STAR TV önünden tepki gösterdi.

STAR TV ekranlarından tehlike saçıldı. Sistem eleştirisi adı altında yayınlanan Duy beni dizisinde milli kültür yok sayıldı.

Liseliler, ekranlara taşınan pedofili ve şiddet içerikli dizilere kayıtsız kalmadı. Türkiye Liseliler Birliği, " TÜRK TELEVİZYONLARI ÇÜRÜMENİN SESİ OLAMAZ" diyerek Star TV’de yayınlanan “Duy Beni” dizisine tepki gösterdi.

Liseliler yetkililere STAR TV önünden seslendi.

- Öğrencilerin şantaj için videosu çekiliyor. Evet, bir liseli dizisinde öğrenciler birbirini soyup şantaj yapıyor! Üstelik bunu yapanlar bir işgal kuvveti değil okul arkadaşları, sınıf arkadaşları! Dizide okul entrika merkezi, lise öğrencileri de vicdansız ve ahlaksız! Arkadaşlık yok, kardeşlik yok, paylaşmak yok!



Türkiye Liseliler Birliği İstanbul İl Başkanı Berrak Bahçelioğlu, Duy Beni adlı dizide iki lise öğrencisinin okullarında, kendi arkadaşları tarafından soyulup taciz ve darp edildiğini görüntüleri anlatarak "Bu ahlaksızlığı bu akıl dışı, insanlık dışı olayları neden izliyoruz" diye sordu:

- Lise öğrencileri tacize uğruyor, dövülüyor, gözleri bağlanıyor, videoları çekiliyor. Bu görüntüler bütün okula yayılarak izletiliyor. Bu ahlaksızlığı bu akıl dışı, insanlık dışı olayları neden izlediğimizi soruyoruz. Cevap zorbalığa karşı farkındalık yaratmak! Farkındalıkların ardına saklanmayın. Sizin reyting ve paraya her şeyden çok önem verdiğinizi biliyoruz.



Gençler, reyting uğruna televizyonlarda pedofili ve şiddetin normalleştirilmesini eleştirdi.

- Cinsellik, istismar, bağımlılık ve her türlü aşırılıklar lise sıralarına kadar indiriliyor; şiddet, taciz, tecavüz, küfür, uyuşturucu ve silah kullanımı ise kısıtlama olmadan her gece ekranlarda karşımıza konuyor.


Bahçelioğlu, lise dizilerinin Türk gençliğini yansıtmadığını vurguladı.

- Siz nerede yaşıyorsunuz? Hangi okulumuzda var bu ahlaksızlıklar? Size göre okullarımız suç mahalli, gençlik ise suç makinesi öyle mi? Hangi Türk Genci arkadaşlarını çırılçıplak soyup kameraya alıp şantaj yapar? Siz çürüyen batıdan “esinlendiğiniz”, daha açık koyalım, “çaldığınız” yapımların Türkiye’de tutacağını mı sandınız? Evet Türk televizyonlarına soktuğunuz o görüntüler Batının bize dayatmaya çalıştığı çürümedir.


TLB bu dizileri izlemeyeceklerini söyleyerek RTÜK'e seslendi.

- Bu çürümeye susan dilsiz şeytandır!
Sessiz kalmayacağız! Görmezden gelmeyeceğiz!
Biz Türk Gençliği olarak ve liseliler olarak bu dizileri izlemeyeceğiz. İzletmeyeceğiz!
# istanbul # türkiye # silah # türk # Türkiye liseliler birliği # tlb # star tv