FETÖ'cü savcıların nasıl firar ettikleri ortaya çıktı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün firari üyeleri Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurtdışına kaçmalarına Eski Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun yardımcı olduğu ortaya çıktı. Kaçışı örgütleyen Alibeyoğlu hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Türk Ordusu, Vatan Partisi ve vatansever aydınlara yönelik Ergenekon, Balyoz tertiplerinin baş aktörleri savcı Zekeriya Öz ve savcı Celal Kara’nın Türkiye’den nasıl kaçtıkları ortaya çıktı. Fethullah’ın savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurt dışına kaçmasına eski kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun yardım ettiği tespit edildi.

FETÖ savcıları Öz ile Kara, 10 Ağustos 2015’te haklarında çıkarılan yakalama kararından 12 saat önce Sarp Sınır Kapısı’ndan yurt dışına firar etti. FETÖ’cü iki savcı Ermenistan’a geçti. Kaçışı da Fethullahçı Terör Örgütü bağlantısı nedeniyle ihraç edilen ve tutuklanan Ardahan’ın Posof ilçesi kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun örgütledi.

Sabah Gazetesinin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski kaymakam Alibeyoğlu hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede Alibeyoğlu'nun, firari FETÖ terör örgütü üyesi iki savcıyı makam aracıyla Ermenistan’a kaçırdığı bilgisine yer verildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan ihbarlarda, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçtıktan iki gün sonra, Posof Kaymakamı Alibeyoğlu'nun devlet tarafından kendisine tahsis edilen makam aracı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na giderek savcılarla buluştuğu, Öz ve Kara'yı makam aracı ile Ermenistan'a kaçırdığı aktarıldı.

# ankara # türkiye # fetö # terör # vatan partisi # türk # terör örgütü # Ermenistan # Zekeriya Öz # Fethullahçı Terör Örgütü # kaymakam # celal kara