Yurt dışında arazi kiralanmasına tepki

Tarım Bakanlığı'nın 10 ülkeden toprak kiralaması iddiasıyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık devletin değil özel sektörün arazileri kiralayacağını belirtti. Hükümetin üretimi değil ithalatı teşvik edici politikasına tepki Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, "Öncelik ithalat değil üretim olmalı." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bakanlığın 10 ülkeden tarım arazisi kiralanması iddiasına yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, devlet olarak tarım arazisi kiralanmadığı ama özel sektörü teşvik edici hamleler yapıldığı belirtildi.

Hükümetin üretimi değil ithalatı teşvik edici adımına ilk tepki Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, özel sektör yatırımlarıyla tarım ürünleri açığını kapatma girişiminin başarılı olma imkanının olmadığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ayçiçek ve soya üretimi için Türkiye'deki toprakların verimsiz olduğu savunuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Türkiye'nin coğrafi özelliklerinin yetersiz olduğu savunuldu, "Bu ürünlerin yetiştirilmesi için yeterli arazimiz bulunsa bile iklim ve coğrafi koşullar iç talebi karşılayacak oranda üretim yapılmasına imkân vermemektedir. Ayrıca Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığı da aşikardır." denildi.

# türkiye # açıklama # vatan partisi # üretim # tarım ve orman bakanlığı # ilk # cengiz çakır