ANKAPARK'ın geleceği ankete kaldı

Ankapark’ın geleceğini belirlemek için anket yapılacak. Anket kararını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “En doğru kararı Ankara halkı verecek. Çünkü para onların” dedi.

Ankapark’ın geleceğini belirlemek için anket yapılacak. Anket kararını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “En doğru kararı Ankara halkı verecek. Çünkü para onların” dedi.

Buradan kurtarabildiğimiz, çalışır durumda olan ne var ne yok şu anda bunların tespiti yapılıyor. Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan Ankapark, mahkeme sürecinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yavaş, kameralar karşısına geçti:

-Bu 3 yıllık süre zarfında maalesef ANKAPARK bu hâle geldi. Sonuç itibarıyla burası yargı eliyle de çürütülmüş bir pozisyona geldi. 1 milyon 200 bin metrekarelik, 120 futbol sahası büyüklüğünde bir yer burası. Maliyeti karşılayacak durumumuz yok, hatalı bir yatırım… Belki kiraya verilebilir ama henüz bir kararımız yok.

Yavaş, Ankapark’ın geleceğine karar vermek için anket yapılacağını açıkladı."Vatandaş sökün atın derse söküp atarım. Anket yapacağım. Eğitim kurumlarına da açığız, tekliflere de açığız. Mail yoluyla da talep geliyordu, bilim parkı da isteyen var. Tartışmak lazım bunların hepsini. En doğru kararı Ankara halkı verecek, çünkü para onların.
Yavaş, Ankapark’a ücretsiz girileceğini de söyledi:

-Tamamen ücretsiz bir hâle getirerek burayı bütün Ankaralının Atatürk’ün emaneti olduğunu bilerek kullanılması için çalışmalarımız devam edecek. Elimizdeki hurdanın nasıl değerlendirileceğini de sorarak devam edeceğiz. Vatandaşa sormak suretiyle bir karar vereceğiz. ABB’den de konu hakkında yazılı bir açıklama yapıldı. Basın mensuplarının ardından Ankapark’ın halka açılacağı duyuruldu. Buna göre 23-24 Temmuz’dan itibaren her hafta cumartesi ve pazar günleri Ankapark’ta ücretsiz ring seferleri yapılacak.
# ankara # açıklama # futbol # eğitim # vatandaş # Mansur Yavaş # Bilim # Temmuz # başkent # ankapark