Avrupa Birliği Kıbrıs'ta Türkiye karşıtlarına fona onay verdi

Avrupa Birliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işbirliği yaptığı kurumlara yönelik ekonomik kalkınma, barış ve güven artırıcı çeşitli projelerin destekleneceğini öne sürerek 33,4 milyon avroluk yeni yardım programına onay verdi. Fonlama faaliyeti büyük oranda Kıbrıs'ta Türkiye karşıtı, iki devletli çözüme karşı olan örgütlere ve LGBT derneklerine yapılıyor.

Avrupa Birliği, KıbrısTürklere yönelik ekonomik kalkınma, barış ve güven artırıcı çeşitli projelerin destekleneceğini öne sürerek 33,4 milyon avroluk yardım programını onayladı.

2006'dan 2022'ye kadar 656 milyonluk fon aktarıldı. Son olarak da 33,4 milyon avroluk yeni yardım programına onay verildi.

Ancak bu yardımdan Türkiye karşıtı sendikalar, LGBT dernekleri, Türk Ordusu'nun adadan çekilmesini ve federasyon sistemini savunanlar yararlanıyor.

Fon merkezi Kıbrıslı Türklerin akademik burs programının devam edeceğini de duyurdu

AB Yardım Programı fonlama amacını, " Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını destekleyerek, adanın ekonomik entegrasyonuna, iki toplum arasındaki temasların yanı sıra AB ile temasların geliştirilmesine ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine katkı sunmak" olarak tanımlanmıştı.

# türkiye # türk # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # avrupa # avrupa birliği # burs # fon # son # 2022 # LGBT dernekleri