Suriye PKK'yı silah bırakmaya zorluyor

Suriye'deki ABD destekli PKK varlığının nasıl bitirileceği tartışılırken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Suriye hükümeti'nin geçmişte defalarca yaptığı gibi Tahran'daki toplantı sonrası yine PKK'ya silahlarını bırak ve topraklarımızı geri ver diye çağrı yaptığı ve PKK'nın bunu reddettiği öğrenildi. Suriye hükümeti PKK'yı silahlarını bırakması ve işgal ettiği toprakların hakimiyetini orduya bırakması için zorlamaya devam ediyor.

Türkiye ve Suriye'nin gündemi PKK'nın işgal ettiği topraklar...

Tahran'da Türkiye, İran ve Rusya arasında yapılan üçlü toplantıda da bu konu gündeme alınmış ve Fırat'ın doğusundaki ABD destekli PKK varlığının sona erdirilmesi üç ülkenin uzlaştığı başlıklardan birisi olmuştu. Rusya ve İran, Türkiye'nin Suriye ile anlaşarak operasyon yapması gerektiğini ifade etmişlerdi.

PKK'nın nasıl bitirileceğine yönelik Ak Parti Hükümeti tek başına bir takvim oluşturmayı planlarken, Suriye Hükûmeti PKK'nın ABD ile birlikte işgal ettiği topraklarını kurtarmak için yürüttüğü mücadele devam ediyor.

Suriye Ordusu'nun bir süredir PKK ile çatışmaları devam ediyor. Tel Abyad, Menbiç ve Fırat'ın doğusundaki tüm alanlarda topraklarını geri almak isteyen Suriye devletinin, PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığı öğrenildi.

Yapılan çağrıda silahların bırakılması, örgütün dağıtılması, petrol gelirlerinin Suriye Devletine bırakılması ve özerklik iddiasının ortadan kaldırılması istendi. ABD üsleri ve PKK'nın ABD bağı da çağrıda yer aldı.

PKK'ya bağlı haber siteleri ise bu çağrının reddedildiğini ve tam özerklik şartı dışında bir çözüm kabul etmediklerini duyurdu.

ABD ise bölgeye yeni silah sevkiyatları yapmaya devam ediyor.

# abd # türkiye # rusya # iran # pkk # suriye # YPG # sdg # terörle mücadele # mücadele # Tel Abyad # menbic # tahran # suriye ordusu # Suriye Arap Cumhuriyeti # suriye hükümeti