Bahçeli ABD'nin PKK'lı teröristlere taziyesini kınadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ın Duhok kentindeki saldırının "Türkiye'ye karşı kurulmuş kollektif bir tezgah” olduğunu söyledi. “Bu karanlık emellerin kimlikleri bellidir.” diyen Bahçeli, ABD ve Batı’yı işaret etti. MHP Lideri, ABD’nin PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayınlamasını da sert bir dille kınadı. İç siyaset gündemini de değerlendiren Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “devleti yeniden inşa edeceğim” sözlerini eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ın Duhok kentindeki saldırıyla ilgili konuştu. Saldırının Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin buluştuğu Tahran Zirvesi sonrası yapıldığına dikkati çeken Bahçeli, "Türkiye’yi Irak’ta tuzağa çekme sinsiliği kolektif bir tezgâhtır.” ifadelerini kullandı:

- Zaho’da masumların canına kast eden saldırı bir terör eylemidir. Musul Başkonsolosluğumuza füzeli saldırıyı kim ya da kimler yapmışsa Zaho’ya saldıran da aynı mihraklardır. Türkiye’yi Irak’ta meşgul etme, tuzağa çekme, yargılama sinsiliği kolektif bir tezgâhtır. Bu tezgâhı kuranlar, Akdeniz ve Ege’deki mevcudiyetimizi, Rusya ve Ukrayna arasında barışçıl çabalarımızı, Tel Rıfat ve Münbiç’e muhtemel askeri harekatımızı engellemek isteyen namertlerdir.


Bahçeli, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın, Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayınlamasını sert bir dille kınadı:

- ABD, bir kez daha terörizmle aynı kareye girmiştir. Bu, kabul edilemez bir işbirlikçilik ve iradesizlik örneğidir. Terörle bir ve beraber olanlar da bizim nezdimizde teröristtir. ABD’nin, kanunsuz halde ve insanlık değerlerini hiçe sayarak mevzilendiği Suriye’nin doğusundan derhal ve önşartsız çekilmesi her açıdan zorunluluktur.
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # iran # pkk # mhp # suriye # devlet bahçeli # terör # genel başkan # münbiç # taziye # ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı # Tahran Zirvesi